WEERT RESPECTEERT

Weert Respecteert

WEERT RESPECTEERT

Weert Respecteert is de naam van een nieuw evenement in Weert. Van 28 oktober tot en met 19 november 2018 vieren we dat respect en acceptatie van de ander in Weert belangrijk zijn. Er worden dan allerlei activiteiten rondom respect georganiseerd door enthousiaste Weertenaren en organisaties.

In Weert wonen mensen met veel verschillende achtergronden. Het is een open samenleving met veel diversiteit. Als Regenboogstad zet Weert zich vaak in voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van de LHBTI+ gemeenschap (LHBTI+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseks en andere voorkeuren). Maar daarnaast staat Weert ook klaar voor andere groepen in de samenleving. Om het belang van respect en acceptatie in Weert te vieren, vinden in deze periode allerlei activiteiten plaats waarbij verschillende groepen in de maatschappij centraal staan. Denk hierbij aan ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking, de LHBTI+ gemeenschap en Sinti en Roma. Door middel van de activiteiten kan iedereen met elkaar in contact komen en elkaar echt leren kennen.

De activiteiten tijdens Weert Respecteert zijn net als de samenleving zeer divers. Je kunt bijvoorbeeld tentoonstellingen, feesten, een documentaire en verschillende optredens bezoeken.

DOELSTELLINGEN

  • Het creëren van activiteiten waar verbinding en respect centraal staan op een plek waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. Deze activiteiten moeten een bijdrage leveren aan de acceptatie van verschillende (kwetsbare) doelgroepen.

WERKZAAMHEDEN

  • Opstellen en uitvoeren projectplan en begroting
  • Aanvraag en verantwoording subsidie bij de Gemeente Weert
  • Campagne en drukwerk
  • Persbenadering
  • Website onderhouden en schrijven van content
  • Aansturen projectteam
  • Organiseren van de volgende activiteiten op 8 en 10 november:

Vertoning documentaire en lezing Heleen van Royen
In samenwerking met Filmhuis Weert, Hulp bij Dementie en         Steunpunt Mantelzorg Weert.

Dialoogsessies Mensenrechten.
In samenwerking met Amnesty International

Homo top 10
Beiaardconcert vanuit de toren van de Sint Martinuskerk in Weert.

Optreden United by Music

Optreden Sevval Kayhan (bekend van de X-factor)

Optreden Dj mps PILOT

Optreden The Queens

OPDRACHTGEVER

Gemeente Weert – Afdeling Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn

FOTO’S

Mohammad Attar

De schrijfster Heleen van Royen is te gast bij Filmhuis Weert op donderdagavond 8 november. In het kader van ‘De week van respect’ wordt de documentaire ‘Het doet zo zeer’ vertoond. In deze documentaire geeft regisseur en bekende schrijfster Heleen van Royen een inkijk op het ziekteproces van haar moeder, bij wie dementie is geconstateerd. De vertoning van de documentaire wordt voorafgegaan door een inleiding door Steunpunt Mantelzorg Weert. Na de documentaire volgt een interview met Heleen van Royen door een tweetal casemanagers van Hulp bij dementie Regio Limburg.

Heleen van Rooijen Weert Respecteert 2019

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. We mogen zeggen wat we vinden. We mogen de godsdienst belijden die we zelf willen. En iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan.
Wat vinden Nederlanders eigenlijk van mensenrechten? Niet alleen ver weg, maar ook in ons eigen land. Om hier samen achter te komen wordt. aan de hand van een prikkelende vraag aan de deelnemers op zoek gegaan  naar het belang van de mensenrechten als het gaat om privacy en veiligheid, migranten en vluchtelingen en racisme en discriminatie.

Op 10 november 2018 zijn in het kader van “Weert Respecteert” twee dialoogsessies georganiseerd:

’s ochtends onder leiding van David Sheehan met als thema: vluchtelingen en migranten. “Is het onze plicht om vluchtelingen op te vangen in Nederland? Zijn migranten een bedreiging voor de Nederlandse cultuur?”

’s middags onder leiding van Ewoud van Aalst met als thema:Discriminatie en racisme. “Discrimineren we allemaal? Is een wereld zonder racisme mogelijk?”

Met elkaar in dialoog gaan is makkelijk, leuk en levert frisse, nieuwe inzichten op over dagelijkse, actuele onderwerpen. Doe de dialoog en ontdek hoe belangrijk mensenrechten zijn, ook voor jou.

Amnesty International

Beiaardier Frank Steijns speelt op 10 november vanuit de toren van de Sint Martinuskerk in Weert de homo top 10.

YMCA Village People
Dancing queen ABBA 
Dragostea din tei O-zone 
Ich bin wie du Marianne Rosenberg 
Crying at the discotheque Alcazar
It’s raining men Weather Girls 
Vogue Madonna 
To deserve you (95 mix) Bette Midler 
This is my life Shirley Bassey 
10 Smalltown boy Bronski Beat

 

Frank Steijns Geert Gabriëls Weert respecteert

United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek zodat ze volledig deel uit kunnen maken van de samenleving. Het doel United by Music is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Met groot enthousiasme brengen de artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie.

United By Music Joris van Wijngaarden Weert Respecteert

Sevval Kayhan veroverde Nederland en Turkije na haar deelname aan X-Factor. Haar hoofdoek viel op, net als de liefdevolle boodschap van haar zelfgeschreven liedje. Op 10 november Is er een spetterend optreden van deze moedige, jonge vrouw  met haar gitaar.

 
Sevval Kayhan X-Factor Weert Respecteert

mps PILOT is een van Nederlands’ bekendste Tropical/world DJ’s en producers.  Hij is woonachtig in Amsterdam en draait een wereldwijd modern repertoire. Door zijn interesse voor grensverleggende Dance, zijn vele reizen in Europa, West Afrika, het midden oosten en Azië is mps PILOT diep in de eigentijdse mondiale muziek gedoken, een muzikaal universum waarin spannende ontwikkelingen te beluisteren zijn. In alle mogelijke richtingen en tussen allerlei verschillende moderne genres ontstaan kruisbestuivingen en afsplitsingen, die door mps PILOT in kaart worden gebracht. Op een expressieve en overtuigende manier weet mps PILOT traditionele en nieuwe 21e eeuwse stijlen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika in elkaar te laten vervloeien tot een aanstekelijk geheel. Hij verweeft stijlen als Tropical, Kuduro, Balkan beats, (Brasilian) Drum ‘n’ Bass, flamenco, Indian Desi beats en Latin percussiesolo’s en nog meer stijlen tot een organisch geheel.

 
DJ mis Pilot

The Queens Around the World

The Queens is een travestiegroep uit België met vijf leden die de sfeer brengen op alle soorten feesten. The Queens brengen een totaal spektakel waardoor het publiek kan genieten van opzwepende muziek met spetterende outfits, geserveerd met het nodige vleugje humor.