Theatervoorstelling Ik blijf bij je

THEATERVOORSTELLING IK BLIJF BIJ JE

IK BLIJF BIJ JE

Stichting ‘Ik blijf bij je’ is in het leven geroepen om taboes rondom maatschappelijk beladen thema’s te doorbreken en bespreekbaar te maken. Met dit doel wil de stichting voor organisaties in het sociaal domein en onderwijsinstellingen specifieke thema’s vertalen naar theatervoorstellingen en film voor een brede doelgroep waarmee een bijdrage wordt geleverd aan begrip, verwerking en het bieden van een helpende hand. 

AANLEIDING

De aanleiding wordt gevormd door het autobiografisch verhaal van Abbie Chalgoum. In 1983 verhuist Abbie op 3-jarige leeftijd van Marrakesh naar het Nederlandse Venlo. Hier groeide hij op tot een ware knuffelallochtoon. In 2012 werd de geliefde docent van het Valuas College Prins van Vasteloavesvereniging de Vaegers. In 205 vertolkte hij de rol van Jezus in de Tegelse Passiespelen. Nadat hij vanuit zowel de Nederlandse als Marokkaanse gemeenschap werd overspoeld door negativiteit, kritiek en bedreigingen, ging het helemaal mis. Hij raakte verstikt in eenzaamheid, belandde in een identiteitscrisis en een stevige depressie. Met zijn verhaal en visie ging Abbie naar theaterauteur Alwin Grijseels die de worsteling, onmacht en gevoelens vertaalde naar een basisscript voor een theatervoorstelling. 

DOELSTELLINGEN

Stichting ‘Ik blijf bij je’ wil tegenmoetkomen aan de vraag van de theaters, onderwijsinstellingen en politiek, om de theatervoorstelling te ontwikkelen zodat het door Nederland als een preventieve interventie ingezet kan worden. 

Het doel is om het taboe rondom depressie te doorbreken en om houvast en sturing bieden aan onderwijspersoneel- en professionals. Op deze manier kunnen ze signalen op pakken bij leerlingen en het gesprek aan gaan. Tevens hoopt Stichting ‘Ik blijf bij je’ met de voorstelling (onder andere) de islamitische gemeenschap bereiken om de schaamtecultuur te doorbreken. 

WERKZAAMHEDEN

  • Opstellen van het projectplan
  • Bijdrage leveren aan de begroting. 

OPDRACHTGEVER

Stichting Ik blijf bij je

FOTO’S

Pixabay